Dzisiaj jest: środa, 16 października 2019   Imieniny: Ambrozy, Gawel, Gerard

więcej ›

PUBLICYSTYKA

Kwaśnicorka na wędzonce

Co na obiad? A może tym razem pokusić się o danie śląskie. Takie, które porządnie nasyci, a przy tym jest dobre. Panie z sołectwa Moszczenica zdradziły nam przepis na potrawę pod intrygującą nazwą kwaśnicorka na wędzonce. Nie jest to jakieś danie specjalnie trudne do wykonania. A więc do dzieła.

 

 

Najpierw trzeba wybrać się do sklepu na konkretne zakupy.

 Oto czego potrzebujemy:

1 golonka wędzona,

warzywa,

ziele angielskie,

listek laurowy,

pieprz ziarnisty,

1 litr kiszonej kapusty,

3 ząbki czosnku,

1 kg gotowanych ziemniaków.

 

A teraz do dzieła:

Wędzonkę podgotowujemy z  przyprawami 1 godzinkę.

Dokładamy kapustę i dalej gotujemy.

Jak wszystko będzie miękkie doprawiamy do smaku.

Dokładamy ziemniaki i… już mamy obiad.

Życzymy smacznego! I zapraszamy do przesyłania nam swoich propozycji kulinarnych. Podzielcie się przyjemnością "kucharzenia", a potem degustacji:) Przepisy prosimy przesyłać na: jasnet@jasnet.pl

 

Fot. pixabay, 256417

piątek, 23 paź 2015, KB

KOMENTARZE

  • Maja | 24/10 godz. 17:52

    Gotowana na wędzonce, żeberkach, rosole, z dodatkiem różnorakich ziół przejadła się nawet ceprom. I co tu mówić- nie smakuje jak dawniej.Dla odmiany ugotujemy ogórkową z ziemniaczkami. Tys kwaśna okropnie.

  • jasnet.pl | 23/10 godz. 09:02

    Komentarze do tego tekstu zostały wyłączone! Minął okres dodawania komentarzy.

zobacz wszystkie komentarze

NAJCZĘŚCIEJ KOMENTOWANE

ARTYKUŁY

więcej

BLOGI

22/02

W co gra MZK?

29

18/02

Radni hipokryci

7

więcej blogów

KALENDARZ

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Pliki cookie pozwalają na poznanie twoich preferencji na podstawie zachowań w serwisie. Uznajemy, że jeżeli kontynuujesz korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę. Poznaj szczegóły i możliwości zmiany ustawień w Polityce Cookies
Zamknij X