Dzisiaj jest: sobota, 19 października 2019   Imieniny: Laura, Pelagia, Piotr

więcej ›

PUBLICYSTYKA

Niebo w gębie

Deser poprawiający najgorszy nastrój. W sam raz na romantyczną kolację, tudzież „poświąteczne” rozterki, kiedy umysł i ciało zgodnie odmawiają posłuszeństwa, ogłaszając akcję protestacyjną. Bo kto nie lubi bananów i czekolady na ciepło? Szczególnie, gdy pogoda za oknem jest zmienna jak kobieta? Po prostu, niebo w gębie!

Składniki: 2 banany, pół kostki mlecznej czekolady, łyżka wiórków kokosowych, masło

Wykonanie: Posmarować masłem naczynie do zapiekania, piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza. Obrać banany, przekroić wzdłuż na połówki. Połówki ułożyć w naczyniu do zapiekania wypukłą stroną do dołu, ułożyć kostki czekolady. Ewentualnie posypać wiórkami kokosowymi. Zapiekać pod przykryciem około 10 minut. Upieczone banany trudno wyjąć z naczynia, w którym się piekły, w „ładnej” postaci, dlatego najlepiej zapiekać po jednym lub po dwa banany w pojedynczych porcjach

Zapraszamy do przesyłania nam swoich propozycji kulinarnych. Podzielcie się przyjemnością "kucharzenia", a potem degustacji:) Przepisy prosimy przesyłać na adres: jasnet@jasnet.pl

fot. pixabay

piątek, 26 lut 2016, DM

KOMENTARZE

  • jasnet.pl | 26/02 godz. 20:46

    Komentarze do tego tekstu zostały wyłączone! Minął okres dodawania komentarzy.

zobacz wszystkie komentarze

NAJCZĘŚCIEJ KOMENTOWANE

ARTYKUŁY

18/10

Mali Giganci

0

więcej

BLOGI

22/02

W co gra MZK?

29

18/02

Radni hipokryci

7

więcej blogów

KALENDARZ

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Pliki cookie pozwalają na poznanie twoich preferencji na podstawie zachowań w serwisie. Uznajemy, że jeżeli kontynuujesz korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę. Poznaj szczegóły i możliwości zmiany ustawień w Polityce Cookies
Zamknij X