Zimne posiłki w jastrzębskim szpitalu?

To konkretne pytanie – zaadresowane do „naszego” szpitala – było pokłosiem rozmowy z Czytelnikiem. Jak przekonywał rozmówca, jego żona, która jest aktualnie pacjentką Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju, skarżyła mu się na poziom wyżywienia we wspomnianej placówce. Według niego, główne zastrzeżenie (pozostając przy tej „dyplomatycznej” nomenklaturze) małżonki dotyczyło faktu, że niektóre „serwowane” jej posiłki były, mówiąc najdelikatniej, zimne.

fot. pixabay

Co na to jastrzębski szpital?

„WSS Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju jest jednym z nielicznych szpitali w rejonie, który posiada własną kuchnię, gdzie przygotowywane są posiłki dla pacjentów. Kuchnia jest pod stałym nadzorem Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Wodzisławiu-Śląskim i spełnia wymagania w zakresie przygotowywania posiłków dla hospitalizowanych osób. Posiłki dla pacjentów są przygotowywane na bieżąco, każdego dnia na świeżo. Kuchnia nie korzysta z produktów garmażeryjnych. Gotowe posiłki pakowane są do transporterów, tzw. termoboxów, bezpośrednio po przygotowaniu – w celu utrzymania jak najwyższej temperatury. Temperatura jest monitorowana codziennie, tak więc posiłki 'wychodzą’ z kuchni gorące. Transportery wydane przez kuchnię są dalej dystrybuowane na oddziały szpitalne. Staramy się posiłki dostarczać na oddział jak najszybciej i od razu je serwować pacjentom. Może się sporadycznie zdarzyć, że posiłek nie dotrze do pacjenta na czas, ze względu na specyfikę funkcjonowania szpitala” – słyszymy w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju.

  1. Pacjentka Szpitala

    Ludzie każdy z Was ma prawo wybrać szpital w którym chce być leczony,więc nie narzekajcie. W czerwu rodziłam córkę i spożywałam posiłki w szpitalu. Były ciepłe i bardzo smaczne,opiekę również miałam wyśmienitą.

Twój wpis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewiń do góry